Féltékenység kezelése, leküzdése


A FÉLTÉKENY EMBER NINCS TISZTÁBAN ÖNMAGÁVAL, nincs tisztában az értékeivel. A túlzott féltékenység valójában egy önértékelési zavar. Járjuk körbe részletesen!

Az illető nem szereti, nem tiszteli eléggé magát, így tudat alatt szinte követeli, hogy mások se szeressék és tiszteljék. Többnyire olyan embereket vonz akik később megalázzák, hiszen az ő elvárásaira, sérüléseire kapcsolódnak rá. Azt kapod, amit hited szerint megérdemelsz, nem azt, amit szeretnél.

EZÉRT A LEGFONTOSABB FELADATOD, HOGY KIZÁRÓLAG ÖNMAGAD SÉRÜLÉSEINEK GYÓGYÍTÁSÁN DOLGOZZ, hiszen az ember csak azt kaphatja, amit tudat alatt elvár.

Miből fakad a túlzott féltékenység?

A féltékenység egy negatív energia, mert hiányzik belőle a legfontosabb, ami nem más, mint a feltétel nélküli szeretet. A féltékeny ember birtokolni akar. Ezzel pedig a másik ember legnagyobb kincsét, a szabadságát korlátozza.

Miért teszi? Mert egyedül fél…egyedül kevésnek érzi magát…úgy érzi egyedül nem képes megállni a lábán, tehát kell neki a tudat, hogy valaki az övé, mert ettől érzi többnek, ettől érzi stabilabbnak saját magát. De valójában mi is történik ilyenkor? ÖNBECSAPÁS!

Fél az egyedülléttől, mert akkor szembe kellene néznie lénye gyengébb oldalával, az önbizalomhiányával. Fél a változástól, változtatástól, ehelyett inkább birtokolni próbál és kapaszkodik egy másik emberbe, mert azt hiszi, hogy majd ő megmentheti.

Fél attól, hogy egyszer valóban vállalja a felelősséget önmagáért és az életéért.

Ezért nem akar egy egészséges ÉNKÉPPEL rendelkező személy féltékeny emberrel élni. A tiszta szeretetben nincsenek játszmák és nincsen féltékenység.

Mert mindkét fél elég erős önértékelésében ahhoz, hogy meghagyja a másik szabadságát.

De ahhoz, hogy egy ember idáig eljusson nagyon sok mindent kell magában meggyógyítania…

Tehát a legelső lépés, amit tenni kell, egy átfogó önismereti konzultáció, akár Téged kínoz folyton ez a kegyetlen érzés, akár a párod részéről kell elszenved.

Mindkét esetben kiemelkedő fontosságú a probléma gyökerének feltárása, mivel nem csak a féltékenységgel küzdő személynek van szüksége megoldásra, hogy ez megszűnjön…, hanem sajnos a másik félnek is, ha ezt hosszabb távon hagyja, tűri. Ugyanis nagyon nagy hiba, hogy egyes emberek tévesen a másik fél szeretetének bizonyítékát látják a féltékenységben. Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy még egyikük sem jutott el a feltétel nélküli szeretetig és mindkettőjüknek van dolgozni valója önmagán.

A feltétel nélküli szeretet soha nem féltékeny, csak félt. Nem ítél rabságra, nem ellenőriz, nem irányít, nem számoltat el, nem tart pórázon, hanem megérti azt, hogy a másik ember is önálló egyén, aki szabad akaratából eldöntheti, hogy kíván e kapcsolódni a másikhoz vagy sem. Az igaz szeretet elfogadja a másik embert, szárnyakat ad neki és hozzátesz az életéhez, nem pedig elvesz.

Egyedülálló módszerem feltárja számodra a probléma okát és segít abban, hogy akár a meglévő párkapcsolatodban vagy akár a következőben már ne legyenek ilyen negatív helyzetek és végre igaz, valódi és őszinte, önzetlen szereteten alapuló kapcsolatban élhess….

További témák, melyeket figyelmedbe ajánlok:

Vedd fel Velem a kapcsolatot és válassz a személyes vagy telefonos konzultáció közül!

Mobilról egy kattintással felhívhatsz:

+36 30 234 65 89

Ha inkább Te hívnál, keress bátran a feltüntetett elérhetőségeim egyikén!